Postări

Se afișează postări din ianuarie 20, 2013

cifrele de care ne e frica

Imagine
mi-e frica de cifra 10. lesne de inteles. cand eram copil, ora 10 (PM) era hotarul pana la care ma puteam juca. apoi, ma culcam. carnetul de note trebuia sa fie plin de ... 10, toate cele 10 degete de la maini erau strans tinute de cele 10 ale mainilor tatei cand incercam sa calculez cat fac nu stiu cat plus nu stiu cat. 10 x 3 = 30, varsta dupa care nimic nu mai e cum a fost inainte de acesti ani. iar la ora 10 (AM), de obicei, primesc telefoanele cele mai alarmante, emailurile cele mai incurcate sau pur si simplu imi dau seama ca, desi e w-e, tb sa muncesc, in casa. totul, in viata, se calculeaza in perioade de cate 10 (luni sau ani), pe principiul ca cifrele rotunde iti aduc speranta reusitei sau ca, intr-un an, doua luni sunt oricum de prisos - ianuarie si luna in care iti iei concediu.
nu stiu cand s-a instalat frica asta de 10. cu siguranta nu cand aveam 5 ani. ma uit la teo si imi dau seama ca si ea are numerofobia ei. ii e frica de cifra 5. sau, ma rog, e un fel de a spune. d…

In lipsa zapezii

azi, mama si fata au o recomandare din capitolul "poezii de gradi": 
Omul de zapadaSprijinit intr-un toiag
Sta-n ograda un mosneag.
Poarta-n cap o oala veche
Rasturnata pe-o ureche.

Ochii negri si luciosi
Sunt carbuni din vatra scosi
Nu-i lipseste nici lulea.
Parca pufaie din ea.

Iar pe piept, perechi, perechi,
Are mosul nasturi vechi
Si mai are un nas ros,
Ca o creasta de cocos.

recomandari: aratati copilului imagini cu un toiag si cu un butoi, sa nu va treziti ca le confunda (? imaginatia infantila este infinita). 
insistati ca un carbune se poate scoate din mina sau din vatra, in niciun caz din vata!
nasturii plantati in perechi de fapt sunt mai degraba desperecheati, dar se mai potrivesc din cand in cand unul cu altul (buhuuhuu)!
nasul ros si creasta de cocos... complicat, dar nu imposibil. sa nu isi imagineze ca e un nas cu ramificatii. e vorba doar de culoare, nu si de forma. desi, am senzatia ca e strict o chestiune de rima facila.